V bazi Lige pravice je več sto članov in ena od njih je zamorkljica Vixen. Njena geneza se začne v afriški deželi Zambezi z legendo o mitskem totemu pajka Anansi. Dotični lik, ki v ganski foklori resnič­no obstaja, naj bi nosilcu dal moči celotnega živals­kega kraljestva. Artefakt se po materini smrti znajde na ogrlici dekleta Mari McCabe, ki ga prinese v Ameriko, počasi odkrivajoč njegove zmožnosti. Z njim lahko postane močna kot slon, hitra kot gepard ali gibčna kot opica. V želji po dobrih delih se kot ledrasta Vixen priključi Batmanovemu društvu, kjer nekje v ozadju ostaja še dandanes. Izven tiskanega sveta je nastopila v ligaških teve risankah, v igrah pa je se je pojavila v DLCju za Lego Batman 3 in kot druga variante Čite v aktualnem Injustice 2.

Lisička se ne spremeni v žival, marveč ji ovratni totem da njihove lastnosti. Ker zraven ni dobila priročnika, se v risanki s supermočmi šele spoznava.

Toda pozorni poznavalci smo živo Vixen videli v eni od lanskih epizod Arrowa. Zaradi čarobnega vira njenih moči jo je namreč Oliver pozval na pomoč v boju zoper Darkhovo magijo. Počemu je bila njena vloga le enkratna, nimam pojma. A sočasno je televizijska mreža ustvarila ducat njenih petminutnih animiranih epizodic za spletno predvajanje. Zdaj so jih z nekaj dodanega materiala sestavili v celoto in izda­li dobro uro dolgo rešideklino izvorno štorijo. Lisič­kino spoznavanje z živalskimi lastnostmi, ki ji omogo­čajo celo letanje, in bojevanje s starim sov­raž­ni­kom, nekim generalom iz Culukafrije, samo po sebi nikakor ni obvezen pogled. Ni najslabša risanka, toda DC ima v programu boljše dogodivšči­ne. Je pa zanimiva zato, ker sodi v televizijski svet Arrowverse. V štoriji zato nastopijo Flash, Arrow, Cisco in drugi znanci, vsi z glasilkami ustreznih ig­ral­cev. Če bo skupnost predstavo blagoslovila, se bo Vixen, ki sicer deluje v Detroitu, pridružila kolegom v prihodnji sezoni ali nemara dobila lastno predstavo.

Vixen se sreča s TV-znanci iz Star Cityja in Central Cityja. Glasovi so tapravi in tudi ona govori skozi usta igralke, ki jo je upodobila v Arrowovi epizodi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.