Lani so se na malih zaslonih uspešno sestavili igrani Titani, raznolika skupina Robinovih odpadnikov. Drugi letnik je na hitro obračunal s hudičevskim fotrom od Raven in vpeljal Deathstroka, njihovo najbolj poznano nemezo. Videli smo že Aqualada, Wondergirl in Superboyja, preobrazba Dicka v Nightwinga pa je napovedana v trinajsti epizodi. Kasnejši tretji sveženj njihovih temačnih pustolovščin je zagotovljen. A vseeno je živa banda daleč od razpoznavnosti in dolgoživosti animirane serije na Cartoon Networku. Tamkajšnji vsakotedenski Teen Titans Go so namreč ravnokar zmagovalno sklenili peto sezono, napovedali šesto in sočasno nastopili že v drugem celovečercu.

Risanka, ki zmeša dva rodova Titanov, cika na mladiče, ki na Cartoon Networku zrejo aktualno niziko Go, in na mladince, ki so to počeli okoli leta 2005. Nekaj sličnega animiranemu filmu Turtles Forever, ki je takisto sparil različne generacije likov.

Tokratna 90-minutna prigoda Robina, princese Starfire, Beast Boya, demonke Raven in Cyborga je mnogorazsežna. Zgodba predstavi stvarstvo neskončnih Zemelj, portal se odpre in ploskovni hecneži iz sveta Go se srečajo s svojimi ‘resnimi’ inačicami iz risane nizike izpred petnajstih let. Sprva se krožka zravsata, a po nekaj zapetih poskočnicah postanejo grafično različne šeme najboljši prijatelji. Razen seveda Robinov, ki so samopašni v vseh dimenzijah. Nevarnost to pot preti od Krokaričine demonske žlahte in na pomagaj pri preštevanju reber ter rogov pride še preostalih neskončno vzporednih Titanov. Bitka epskih razsežnosti ne umanjka.

Trigon je bil negativec že v risanki Judas Contract in v prvi sezoni igrane serije. Zaradi njega je v ospredju vijolična emo demonka Raven.

Film je kajpakda ves čas zvest komičnemu duhu živžavaste serije. Tu so heci na rovaš Robinovih otroških rok, najstniške čezlesnosti obilujejo in otroške pesmice so dobrodošle. Čeprav je bil Trigon že večkratni slikosučni pridanič, je zgodba solidna, dogajanje kruto in pestro ter multivesoljska zasnova dovolj izvirna. Slednja s seboj prinese zabavno mešanje grafičnih slogov, ki naredi že tako pester videz še bolj pisan. Ne razočara niti zaključni spopad popolnoma svežih šefovskih kreatur. 

“Kako lep in visok je ta drugi Robin, in kako normalno velike roke ima”, se slini po njem Starfire. Gojasti Robin kajpakda nad tekmecem ni navdušen.

Vseeno pa TTGvsTT, ki so na ogled le digitalno, ne presežejo lanskega kinofilma Teen Titans Go to the Movies, ki je malo boljši v prav vseh gradnikih, od zgodbe prek muzike do grafičnega poigravanja. Poleg tega je vključeval širši nabor junacljev od Batmana do Flasha in številne posrečene geekovske reference, ob katerih smo se poznavalci muzali. Tisto vsekakor sodi v kanon DCjeve animatike, tole je pa zgolj močna ‘epizoda’ za dve generaciji gledalcev narisanih televizorskih Titanov. 

Neskončno Zemelj pomeni neskončno titanskih različic. Zanimivo. Ampak še vedno so lanski Teen Titans Go to the Movies bolj priporočljiv ogled.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.