Ljubitelje legic nas vsake toliko razveseli nenapovedana kockasta izrisanka. Ne otročji Bionicli in Friends, temveč tiste za piflarje, torej vojnozvezdne in superjunaške. To seveda niso visokoproračuns­ki izdelki, kakršna je Emmetova štorija. Videz je preprostejši, sličen animacijam v špilih, in minutaža nižja. Bizzaro League, ki meri le dobre tričetrt ure, je tretja v nizu DCjevega multiverzuma. V prvem delu se je Batman boril z Jokerjem in Lexom, medtem ko je naslednje poglavje že predstavilo Justice League in nam pokazalo, kako Master Bruce ne mara za zdru­že­nja in raje ‘works alone’.

Čeprav je edini navaden človek, Temnemu vitezu vesoljskost ne povzroča težav in drži vse niti v rokah. Zraven pa nas še zabava s svojimi ciničnimi prijavami.

Tretji kos se odpre židano in prizemljeno. Svoj trenutek slave dobijo mnogi DCjevi frisi, recimo Pingvin, Gorilla Grodd in Plastic Man. A osrednji lik je Bizarro, prismuknjena kopija Supermana. Po izročilu je za njegovo stvaritev odgovoren Lex Luthor. Ta je neuspeš­no kloniral svojega smrtnega sovražnika in rezultat je leteči frankensteinovski supertepec. Čeprav je v stripih kot aktivni član Crime Sydicata počel nečednosti, ne gre za zloben lik. V risanki je predstavljen kot dobričina, ki pa zaradi čezlesnosti in obrnjenega kompasa dela le škodo. Zato je najbolje zanj in za Metropolis, da živi na lastnem kockastem planetu Ajlmez (narobe Zemlja), kjer skrbi za navidezne prebivalce.

Del risanke se odvije na Zemlji, kjer je videti par likov iz aktualnih TV-nizik. Penguin, Deathstroke, Captain Cold in banane? Le katera opica stoji za tem?

Toda harmonijo zmoti vesoljski zlohotnik s planeta Apokalips, oni, ki strelja omega žarke v ovinek. Vsemirski super poldrugi martin zato uporabi Lexovo duplikacijsko napravo in si za obrambo svojega sveta podvoji še preostanek Pravičniške lige. Novi junaclji, recimo zombijevska flandra Bizzara in strahopetni Greezarro, so slično bizarni in še bolj trčeni. To le še popestri že tako duhovito vzdušje, s katerim so privzeto prepojene vse legoidne animiranke. Risanka sicer ni nikakršen presežek in bržda nihče ne bo šel kupovat blu-rayja, dasi mu je priložen Batzarro, vendar je v ’manj dragi’ obliki čisto zabaven ogled za vsakega ljubitelja striplore. Ter za igralce Lego Batmana 3, saj je sočasno izšel tudi istoimenski DLC. Ta poleg štorijalne kampanje na novem, tujskem svetu prinaša Dark Seida kot igralni lik. Tistega s križem kražem žarki. Neprecenljivo.

Posrečeno risanko moreš kupiti na plošči, si jo ogledati na Google Playu ali zanjo prositi Kapitana Kljuko.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.