Temni vitez besede ‘počitnice’ niti izustiti ne ume, kamoli jo udejanjiti. Pa vendar ga gothamski in jus­tični kameradi pregovorijo v izlet z Nightwingom in Batgirl. Naj ne skrbi, med dopustom bo na njegovo mesto pazil dobrodušni Superman. A Metromož hitro spozna, da so arkhamski povratniki, četudi brez supermoči, zviti kot preste. Težave drugačne sorte pa na deželi netopirjevski druščini uganja Bruceov bivši kolega Slade. Tak je zaplet šeste, 72-minutne Lego DC izrisanke, ki smo se je jako veselili. Jasno, saj so bile predhodnice, še posebej spomladanski Cosmic Clash z Brainiacom, superhecne. S tem, da se je po naslovu sodeč obetala prizemljena, starošolska dogodivš­či­na brez vesoljskih nemez. In kar poldrugi ducat likov nastopa v njej, od Wonderbra do Beast Boya. Dodatno na geeke cika retro uvodni del z ‘dinamičnim duetom’ in ‘fantom čudežem’. Lego kocke, superjunaški svetovi, risanke – to ne more iti narobe.

’Bat Face’ in ’Stroke Death’ sta bila, kot zvemo iz risanke, sošolca. Zanimiva ideja, toda izrisanka je mnogo bolj dolgočasna in neduhovita od prejšnjih.

Na žalost je Gothamski pobeg najslabši v seriji. Superman, ki mu daje tinte piti Jokerjeva tolpa, izpade brezveze, medtem ko je pri Batmanu zanimiv le droben del, ki se tika njegove preteklosti, vse ostalo pa je ravno tako neprivlačno. Razlog ni le v scenariju, dasi črede nekih novih nesimpatičnih rumenih bitij ne pripomorejo, ampak pretežno v dogajanju. Strički in tetke niso niti približno tako izvirni in duhoviti, kot smo jih bili vajeni doslej. Sicer furajo enake značaje in ‘Bat Face’ se kajpakda mršči sto na uro, vendar je vse skupaj mnogo bolj otročje. Morda je dejansko namenjeno le otrokom, kajti prvič je film naphan z res­nič­nimi modelčki. Mulac lahko zato takoj nafehta za Batsov gliser ali monster truck od Harley. A kot starejši navdušenec za izdelek ne najdem ene dobre besede. Eks­kluzivna figurica Nightwinga, ki pride ob blu-rayu, ne upraviči izdatka.

Superman misli, da bo gothamskim kriminalcem, ki so brez supermoči, kos z levo roko. Kar bi pravzaprav moral biti. Toda domačini ga uženejo v kozji rog.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.