Reverse-Flash oziroma Eobard Thawne je sicer v stripih (in seriji) ubijal Barryjeve bližnje. V risanki ni tako nasilen in Flasha raje zadega v ‘svizčev dan’.

Blisk se po prepoznavnosti ne mora kosati z Netopirjem ali Pajkomožem, a vseeno sodi v ožji panteon stripovskih božanstev. Ker se njegove švigajoče peripetije že štiri leta odvijajo na malih zaslonih, nedavno pa smo ga kot polnopravnega člana Lige pravičnih spoznali še na velikem platnu, je postal obče znan tudi med ‘neliterarno’ geekovsko skupnostjo. In samo še bolj bo, saj je v pripavi prvi brzčev samostojni film. Za dražilnik pa lahko mlajši verniki najhitrejšega rešimoža spoznajo v novii ‘epizodi’ Legovih rešistričkov (in rešitete). To je že šesta v nizu dogodivščin DCjevih figuric, ki jih Warnerjevi bratje skupaj z Danci izdelujejo za domače gledanje. Kinofilm Lego Batman v to serijo jasno ne sodi, kajti tisto je visokoproračunski, ‘fotorealističen’ izdelek.

Čeprav je superjunaški oddelek številčen, justični kameradi ne pridejo kaj prida do izraza. Še največ Netopir in Atom, na hecen način, se razume.

V aktualni risanki ne nastopa zgolj naslovni junacelj, kajti to ni njegova izvorna zgodba. Barry Alen je že izdelan brzec in polnopravni član Pravičniškega krožka. Ta je tokrat razširjen in vključuje Atoma in Firestorma (oba poznamo iz nadaljevanke Legends of Tomorrow). Za nameček ekipi pomagata še kaninska člana Krypto in Ace. Široka je ravno tako galerija zlikovcev, ki jo otvori zabaven Joker. A dasi oder ni ekskluzivno Flashev, pa mu pritiče dogajanje. Glavni pridanič je namreč njegov temeljni sovražnik Reverse-Flash, speedster iz prihodnosti, in posredi sta ukrivljanje časa ter tajinstveno obnašanje brzosile. Superman in španovija so proti rumenčevim nakanam seveda nemočni …


Razno-likov zlepa ne zmanjka. Zanimivo, da Joker nosi opravo iz njegove najbolj psihopatske štorije The Killing Joke, v kateri ohromi Barbaro Gordon.

78-minutna predstava je po pričakovanjih barvita in simpatična ter ima celo pevski vložek. Likov se pokaže res mnogo in štorija je originalna. Vendar po drugi strani ni nikakršen presežek in slabša od nekaterih poprejšnjih dogodivščin, recimo tiste z Bizzarom. Dasi se trudi biti duhovita, vključno z Batmanovim tipičnim “I work alone” mrščenjem, krohota prenedolžne in reciklirane šale ne bodo izzvale. Resda bo geek opazil reference na Flashpoint, The Flash Rebirth in druge stripe, toda pod črto gre vseeno za za otroško, domala otročjo risanko s tem primernim odvijanjem. Na blu-rayu tega res ne bi kupoval – še toliko bolj zato, ker to pot začuda ni priložene ekskluzivne figurice, ki je bila v preteklih izdajah pravilo. Ampak kot spremljevalec serije Flash sem tudi kockastega rade volje pogledal.

Lego risanke so bile doslej le z DCjevimi liki. Jasno, saj jih izdeluje studio Warner Bros., lastnik stripovske založbe. Je pa nenavadno, da se doslej ni tega lotil še Marvel oziroma Disney, ki drugače z Legom odlično sodeluje. No, letos naj bi prišla prva njihova: Black Panther: Trouble in Wakanda.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.