Upam, da s temi superdogodivščinami ne pretiravamo, ampak očitno so šemaste pojave zdaj glavni trend. DC, ki se pripravlja na bogato filmsko obdobje, si ustvarja teren na vse mogoče načine: TV-serije, igrače, risanke … Eden od partnerjev je tudi Lego in podjetji med drugim sodelujeta pri daljših risankah. Po Bizarrovi ligi je tole že druga letošnja, a kljub konkretni dolžini 72 minut ni ravno za pasti vznak od navdušenja. Računalniška animiranka, tehnično neprimerljiva z Lego filmom, je namreč bolj podobna materialu za nedeljsko dopoldne kot resnim celovečernim doživetjem.

Tole je nenavadna naslovna ekipa, ki je skupaj dana, kot da bi se z njimi igral otrok. Pri tem se zlobni veleum Lex sploh ne pokaže v pravi luči, torej s kriptonom v roki ali v svojem prepoznavnem oklepu.

Zgodba se otvori z Lexovim godrnjanjem, da zavoljo Pravičniške ekipe kriminalci ne morejo več dostojno živeti. Zato zlikovec s podobno mislečima Black Manto in Sinestrom ustanovi krožek Legion of Doom. Kako se je v Metropolisu našel trojček iz čisto različnih svetov, vedo samo scenaristi. Manta je vendarle povodni mož, Sinestro pa se ukvarja z galaktičnimi hudobijami. Za dobro mero čudaškosti se za članstvo v društvu potegujejo Pingvin, Deathstroke, Grodd, Kapitan Cold in druge nemeze iz založnikovega albuma. Slabi in dobri fantje se nato spopadejo in samo enkrat lahko ugibaš, kdo zmaga. Posredi sta še dva lika, katerih omemba bi bila kvarniška, toda posebnih spletk v štoriji, ki je docela na prvo žogo, itak ni. Nekaj je klasičnega legoidnega humorja, ko se hoče denimo Trickster na vsak način razlikovati od Jokerja ali ko Flash in Green Lantern osvajata Wonder Woman. In obvezno je Batmanovo mrščenje. Vendar so z vseh koncev nametane figurice plitke, fabula pa otročja. Bizarro je bil krajši minutaži navzlic mnogo boljši in kanoničen.

Legijo pogube najdeš pri digitalnih ponudnikih in na modri plošči, ob kateri dobiš figurico Tricksterja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.