Teen Titans so v DCjevem stripovskem bajeslovju zadruga superjunaških pomagačev, kot so Robin, Kid Flash, Aqualad in Speedy. A tukaj gre za ekipo iz TV-serije izpred desetletja, torej so v ospredju Beast Boy, Starfire, Robin, Blue Beetle in Raven. Čeprav je bila nanizanka vseh pet sezon sila popularna, so Titani začuda dobili dolgometražno poglavje šele zdaj in še tega si morajo deliti z drugo skupino. Risanka pač jezdi na valu superbatmanije in trendu primerno postavlja dobre fante enega proti drugemu. Justičarje zastopajo Sups, Bats, Wonder Bra, Cyborg in Flash, razlog za ‘vs’ pa je Raven. Ta je hči iz serije dobro znanega štiriokega demona Trigona, ki si želi v tipični zlodejski maniri zavladati stvarstvu. Zato obsede Supermana in kolege, Titani pa so edini, ki lahko hudikove nakane preprečijo.
Najstniške titančke dobiš v digitalni obliki ali na plošč­ku z Robinovo figurico.
Čeprav sodi v kontinuiteto Son of Batman, saj je Robin težavni Waynov sin Damian, je izdelek precej bolj otročji in v prvi vrsti namenjen fanom nizike in stripa. Ti bodo spoznali mnoge reference, med drugim naključen ‘prestop’ Cyborga k Titanom, in navsezadnje čislali junačke, ki so ostalim navdušencem bržda nepoznani. Zgodba denimo ne razloži tujskega izvora joškarice Starfire in sožitnega bitja Blue Beetle. Enako nepoznan je peklenski sovrag, ki ni običajen oziroma nekako ne sovpada z Ligo. Itak so v ospredju Titani, medtem ko so njihovi mentorji dodani bolj zavoljo obče privlačnosti.
Skupini ’poveže’ Robin, ki ga fotr zaradi solerstva pošlje na študij timskega dela v titansko šolo.
Sama risanka ni čisto nič posebnega in je pravzaprav najslabša od vseh DCjevih zadnje petletke. Deluje kot ekranizacija povprečne oblačkovne štorije in ne kot dober samostojen izdelek z dodano vrednostjo. Liki so povsem nerazviti, dogajanje pa precej tipično za 20-minutnice ob nedeljah dopoldan. Vstavljen je sicer nek zlikovec iz prejšnjih Damianovih pustolovščin in ob neki priliki ga kolegica ošteje z “A ti mama ni rek­la, da se ne igraj z noži?” (Kar je smešno vsakomur, ki ve, da je mama Talia al Ghul.) Toda par drobtinic ne popravi vodene in mlačne predstave.
Trigon je varianta Satana. Kot tak ne deluje kot standardni sovražnik DCjevih junakov. Cyborg v peklu?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.