Ljubezen je slepa, uvidi Harley, saj se Joker neprestano norčuje iz nje. Zato ga zapusti in se nameni, da bo odslej ona glavna gothamska zlikovka. Kako ji to uspeva, predstavi posrečena 13-epizodna serija.

Šema Harley kariere ni pričela v statičnih slikanicah, marveč je v devetdesetih uvodno nastopila v Batmanovi nedeljski animiranki. Tam se je uveljavila kot Jokerjev oproda v norčavi črno-rudečem pajacu, nakar je v sledečih pripovedih postala njegova ljubica. Kasneje smo dobili še njeno izvorno zgodbo, kako o arkhamski psihiatrinji Harleen Quinzel, ki jo je Burkež spridil. A dvosmerne ljubezni v odnosu ni bilo, kajti gospod J, je pač psihopat in je s Harley ves čas manipuliral. Zato se je DC pred kratkim odločil fračo osamosvojiti in ji dati priložnost z lastno edicijo. Emancipirana bo takisto v prihajajočem filmu Birds of Prey, za dodatno priljubljenost pa so ji poklonili še risano serijo.

Ker Legija pogube z Dvoličnežem, Banom, Scarecrowom in Lutherjem ne mara za Harley, si najde svoje pajdaše, med drugim Poison Ivy, King Sharka in Clayfaca. Pokažejo pa se takisto drugi poznanci, recimo Wonder Woman in Superman.

Harley na grd način spozna, da si dela z Jokerjem utvare, saj bo ob njem vselej zgolj obrobnica. Kot taka nima članstva v Legiji pogube, gothamski zlikovci se iz nje delajo norca in v nič jo dajejo celo borci za pravico. Zato punca vijoličneža naposled načevlja in macolo ter originalni kostum zamenja za seksi opravo, ki jo je uvedla kontinuiteta The New 52. Vseeno pa to ni dovolj za samostojno pot superzlobnice, saj ji manjkajo pomagači, brlog in sebi lasten nasprotnik. Ob posmehu javnosti se ji zoperstavi le dvanajstletni Robin. A s pomočjo prijateljice Bršljanke se ji sčasoma le uspe dokazati in narediti Šaljivca ljubosumnega …

“Batman fucks bats,” se priduša Harley, medtem ko Šišmiš proti King Sharku uporabi legendarni shark repellant iz filma iz šestdesetih. Če veš, je hecno.

Dasi bi kdo ob dvajsetminutnih epizodicah pomislil na živžavasto serijo nalik animiranemu Batmanu, že uvodna minuta napove odraslejšo naravo. Iz ust namreč frčijo sočne kletvice, udi se  krvavo lomijo in bridki konci ljudi so jako grafični. To vsekakor ni izdelek za nedolžne oči, ki zrejo v Lego DC Super Hero Girls. Do smrti so pojedeni celo otroci! A razen za mladiče je barvita nadaljevanka privlačna čez in čez, zlasti zato, ker je kljub dovoljšni akciji to družabna komedija s globljimi karakterji, kot smo jih vajeni iz animirank, in iskrivimi dialogi. Prav vsi, od Bana do Supermana, imajo svoje človeške trenutke, med drugim spolno prenosljive bolezni, in heci gredo v vse smeri. Seveda ne izostanejo niti hišne refrence za poznavalce. Zelo zelo vredno gledanja!

Krvi in odprtih zlomov ne manjka. Toda pod občasno nasilno podobo je predstava v resnici komedija z ubrisanimi pogovori in dobrimi, malce drugačnimi značaji poznanih likov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.