Batman se je v osmih desetletjih temačne kariere pomeril z nebrojem nemez, in to ne izključno iz lastnega vesolja. DC je rešimoža križal z Godzilo, alieni, predatorji, Scooby Doojem, Power Rangerji, celo z Bruslijem in Marvelovimi šemami! Eno od ta bolj uspešnih ‘sodelovanj’ z drugo medijsko hišo je edicija Batman / Teenage Mutant Ninja Turtles iz leta 2015. Pričujoča narisanka je takisto posrečena in se naslanja na omenjeno literarno predlogo, a vseeno pove samosvojo štorijo. Pri tem velja omeniti, da ne gre za amalgam obeh svetov, marveč je predstava še vedno Batmanova in nindžaste kornjače so zgolj v gosteh.

Netopirjeva družina nad nindžasto mulčadjo sprva ni navdušena in gurmanskemu Alfredu gre v nos njihova obsedenost z mastnim kruh-sirom. A kajpakda postanejo prijatelji.

V stripu so želvaki ponesreči prežarčeni v Gotham, dočim jih na teveju tja vodi sled mutagene sluzi, ki jo razpečuje Shredder. Renesančna četverica v novem kraju sreča pojavo “v Drakulinem kostumu, ki tepe klovne”, in uvodno sivo-zeleno mikastenje je neizbežno. Batman oklepljene prišleke pretepe kot majhne otroke (kar navseznje tudi so), nakar borci po pričakovanjih sklenejo zavezništvo. Nasprotnikov jim ne zmanjka, saj se na zaslonu zvrsti večina mestnih zlikovcev.  

Ni težko uganiti, s kom sta se spečala Shredder in njegov Noga klan. Rezalnik se izkaže kot zajeban sovražnik, ki mu Batman sam ne bi bil kos.

Izdelek sicer namiguje na otroškost, vendar je na prilično enakem nivoju kot večina gothamskih celovečernic. Presežka in kanoničnih prilik ni za pričakovati, a skozi solidno akcijo in ob številnih vključenih likih 85 minut mine v zadovoljivem vzdušju. Križanje izpade presenetljivo dobro in prinese v DCjev animiran svet sveže koščke pice. Mike je recimo mulčevsko navdušen nad novim okoljem (“Gotham is bonkers, yo!”), ooze ima animalističen učinek za lokalne pridaniče in tradicionalni solist Batman prizna, da je ekipno delo na mestu. “Kowabanga!”

Brez Burkeža in njegove flandre ne gre, četudi v mutirani obliki. Zgodba je v redu in menda sledi nadaljevanje, v katerem bo prišel Batman želvam na pomoč zoper Kranga.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.