Od vseh Waynovih bab se je semenčica prijela ravno v Taliji, hčeri Ra’s al Ghula, vodje Aša­šinske lige. Sad tega enkratnega koitusa, pri katerem je bil Bruce menda omamljen, je Damian, ki v DCjevi lori nastopa kot peti in najbolj prob­lematični Robin. Uvodne pustolovščine temnega viteza in potomca opisuje stripovska zgodba Batman and Son, ki jo je v slikosučno obliko prenesla animiranka Son of Batman. Mali je svojeglav in po dedku krvoločen, toda fotr ga v uvodnem boju zoper Deathstroka še uspe nekako brzdati. V nadaljevanju Batman vs. Robin pa se sine docela razuzda. Fotrovo načelo “justice, not vengeance” ni zanj, zato jo mahne po svoje in tako postane osrednji nasprotnik Batsa. Na kraju zmedeni Damian odide v himalajski klošter.

Batwoman ni nov lik, saj ima na grbi šest križev. Le da je Kate Kane zdaj lezbijka, kar je bolj trendovsko.

Tretje poglavje Bad Blood se otvori z vsakdanjim ravsom: Batman šteje rebra manj pomembnim zlikovcem, kot so Firefly, Electrocutioner in Killer Moth. Toda fortuna mu pokaže hrbet in junak je dozdevno pogubljen. To za Gotham ne pomeni ničesar dobrega, za­to gre mestu napomagaj celotna Batsova družina. Z gora se vrne Robin, Nightwing se preobleče v kostum svojega mentorja in ekipi se pridruži Batwoman. Za dobro mero sin znanstvenika Luciusa Foxa odkrije fot­­rovo skladišče in čez noč postane ironmanovski šiš­miš, Batwing imenovan. S skupnimi močmi rešijo Brucea in preprečijo, da bi Ašašini zavladali svetu.

Greysonu batmanovska vloga ne godi, saj je pos­tal Nightwing zato, da se umakne v svoj svet. Zahvala od Wayna je tipska: “You are not Batman anymore, Dick!”

Drugorazredni ulični pridaniči se ne morejo primerjati z bolj karizmatičnimi prvokategorniki ali vesoljskimi zlobci. Prav tako risanki ne dela usluge tehnična izvedba, zlasti obupni 3D-del. A po drugi plati so fajti solidni in zanimiva je vzpostavitev netopirjevske familije, ki je doslej izven stripa nismo videli. V redu je tudi, da Bruce Wayne ni v osrednji vlogi, kar da več odr­skega časa za razvoj drugih ka­rakterjev. Predvsem se izkaže Dick Grayson, prvi Robin in nato Nightwing. Skupaj vzeto je Bad Blood zato boljši od predhodnika, toda še zmeraj je le ena od mnogih epizod iz gothamskih kronik in sama po sebi ne sodi v ožji izbor povesti za slehernega geeka. DCjevi navdušenci pa itak pogledamo vse. In tole poglavje ni zadnje v tem nizu, saj na koncu uleti še nekdo …

Batžlahta udriha na ploščkih in z digitalnih kanalov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.