Poison Ivy in Floronic Man, govoreče drevo iz meddimenzijskega botaničnega vrta, se nakanita Zemljo očistiti človeškega parazita in vse ljudi sp­remeniti v kup klorofila. Batman se s tem ne strinja, zato za pomoč poišče Bršljankino prijateljico Harley Quinn. A norica je postala normalna in ne mara za priprošnje. V podvig jo pregovori šele pol ure pos­teljnih radosti s Kurcem Graysonom aka Nightwingom. Ko čez tresoče joške in rit navleče svoj prepoz­navni pajac, najdejo Ivy, ji predočijo nečednost njenih namer in Florotu zakurijo rit. Konec.

Batgirl je v Killing Joke poonegavila Batmana, tukaj se slično zgodi med Harley in Night­wingom. Ker baba ugotovi, da Dick ni več mali Robin.

Počemu kvarniška fabula? Ker je tale uro in četrt dolga povest najslabša DCjeva animiranka, katere ogleda ne priporočam sploh. Predstava izpade kot na silo raztegnjena epizoda jutranje serije Batman: Animated Series s plitkim Netopirjem. Kar prav­za­prav tudi je. Ust­var­jalci so namreč isti, grafika z banananjamastim Bat­manom enaka in če bi odrezali vse posiljene ter zehalne prizore, ki dobesedno nimajo zveze z niči­mer, bi ostalo slabe pol ure povprečnega, docela ne­kanoničnega materiala. Risanka naj bi bila sicer humorna, vendar to ne seže dlje od Harley, ki prdi na zadnjem sedežu batmobila. Kdor bo tole žalost pogledal, se bo strinjal z mano, da je uvod­na špica najboljši kos izdelka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.